Dé glasspecialist in uw regio
Enkel glas

In oudere panden komen we nog veel enkel glas tegen. Zorg voor extra isolatie met voorzetramen.
 

Isolatieglas

Dubbelglas bestaat er in tal van diktes en kwaliteiten.
Zo plaatsen wij bijvoorbeeld HR++glas.
 

Veiligheidsglas

Wilt u het inbrekers moeilijk maken?
Laat draadglas, gelaagd glas of hardglas plaatsen. Wel zo veilig.
 

HR ++ glas

Wist u dat HR++ glas momenteel de meest populaire glassoort is? Door de hoge vraag dalen de prijzen, maar een belangrijker voordeel is de enorme daling in stookkosten door de hoge isolatiewaarde van het glas. Bespaar met HR++ isolatieglas op de energiekosten

Glas slijpen

Laat gemene randen slijpen zodat u zich niet aan het glas kunt snijden, of kies voor een decoratieve sierrand.
 

Glaszetter nodig? AS Glashandel in Rotterdam

Enkel glas laten vervangen door isolatieglas? Een etalageruit waar geen inbreker zich aan durft te wagen? Een groot project waar een kraan aan te pas moet komen? Huur de door de wol geverfde glaszetters van AS Glashandel in. 

Ook als u krassen wilt laten verwijderen of de randen van uw glasplaat wilt laten slijpen neemt u contact op met de glasspecialisten van AS Glashandel. Bent u al overtuigd? Vraag een gratis offerte aan en laat de klus snel klaren door onze ervaren glaszetters.

Waarom AS Glashandel?

 • het glas wordt nauwkeurig en netjes geplaatst
 • voordat we de nieuwe glasplaten plaatsen, branden wij eerst het butyleen (de kitlaag) weg
 • wij maken zoveel mogelijk gebruik van nieuwe glaslatten
 • wij zorgen voor een strakke afwerking
 • na het plaatsen ruimen wij alles weer keurig voor u op
 • wij voeren het oude glas direct af

Enkel glas

Enkel glas wordt ook wel floatglas genoemd. Alle glassoorten bestaan uit floatglas. Enkel glas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Welke glasdikte voor u geschikt is, hangt af van waar u het voor gaat gebruiken. Vanwege de beperkte isolatie wordt er steeds minder gebruikgemaakt van enkel glas. We komen het voornamelijk nog tegen in oude panden.

Woont u in een ouder pand en is dubbelglas geen optie? Dan is het plaatsen van voorzetramen een prima alternatief. Deze veranderen het aanzicht van uw woning niet, maar verminderen geluidsoverlast van buiten en kunnen het warmteverlies met maar liefst 50% reduceren. Voorzetramen kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant worden geplaatst. Het is mogelijk de voorzetramen in de zomer weg te halen.

Isolatieglas

Isolatieglas is hetzelfde als dubbelglas. Dubbelglas bestaat uit twee ruiten die tegen elkaar aan gemonteerd zijn met een aluminium strip. De ruimte tussen de twee glasplaten is met lucht of gas gevuld. In de aluminium strip zitten korrels die vocht opnemen. Wanneer de korrels verzadigd zijn, kan de ruit lek raken. Dan is het tijd voor vervanging.

Een voorbeeld van isolatieglas is het populaire HR++glas. Bij deze glassoort is er op de binnenruit, aan de spouwkant, een heel dunne coating aangebracht in de vorm van een metaallaag. De spouwruimte is gevuld met gas, dat beter isoleert dan lucht. De coating laat zonnestralen binnen, terwijl de huiswarmte wordt teruggekaatst. 

Veiligheidsglas

De 3 meest gebruikte soorten veiligheidsglas zijn draadglas, gelaagd glas en hardglas. De belangrijkste reden om voor veiligheidsglas te kiezen, is dat het inbraakvertragend werkt. We leggen even beknopt uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze drie soorten veiligheidsglas:

Draadglas
Draadglas is een glassoort waar metaaldraad in is verwerkt. Wanneer het glas breekt, blijven de scherven door de metaaldraad aan elkaar zitten. Draadglas werkt ook brandvertragend. Het glas zal weliswaar breken, maar omdat de scherven met elkaar verbonden blijven vormt het gebroken glas een soort hitteschild. De brandvertraging bedraagt minder dan 30 minuten. Er zijn 4 soorten draadglas verkrijgbaar:

 • Spiegeldraad
  Dit is glas waar u gewoon doorheen kunt kijken. De structuur van het glas is glad.
 • Gladdraad (N-Draad)
  Dit glas heeft een licht gebobbelde structuur. U kunt er niet doorheen kijken, maar het glas is wel helder en lichtdoorlatend.
 • Engels draadglas
  Eén zijde van dit glas is glad, de andere zijde heeft een gebobbelde structuur. Hierdoor lijkt het glas mat.
 • Abstracto draadglas:
  Abstracto draadglas is gefigureerd glas.

Gelaagd glas
Gelaagd glas is dubbelglas waartussen een laag folie is aangebracht. Deze folielaag zorgt ervoor dat het glas, wanneer het breekt, aan elkaar blijft zitten. Gelaagd glas wordt veel gebruikt bij winkeletalages, kantoorpanden en woningen. De belangrijkste reden om te kiezen voor gelaagd glas is dat het inbraakvertragend werkt. Op scholen wordt het ook ingezet ter voorkoming van menselijk letsel. Gelaagd glas is in verschillende diktes verkrijgbaar.

Hardglas
Hardglas is enkel glas, dat gehard is onder een temperatuur van ongeveer 600°C. Door dit proces is de ruit tot wel 5 keer sterker dan regulier glas. Wanneer het glas (toch) zou breken, valt het uit elkaar in zeer kleine scherfjes, wat de kans op verwonding aanmerkelijk verkleint. Hardglas wordt veel toegepast in zwembaden, sporthallen en trappenhuizen. Particulieren kiezen voor hardglas wanneer er bijvoorbeeld een glazen scheidingswand in de woonkamer moet worden geplaatst, maar ook bij glazen deuren en douchecabines. Daarnaast wordt hardglas veelvuldig ingezet voor gebruiksvoorwerpen zoals tafelbladen, koelkastplaatjes en planchetten.

Glas polijsten

Heeft uw ruit of glasplaat een kras opgelopen? Dan kunt u deze laten verwijderen door het glas te laten polijsten. De krassen in het glas verdwijnen dan als sneeuw voor de zon. De glasspecialisten van AS Glashandel bewerken uw glas net zolang tot er geen spoor van de kras meer zichtbaar is. Mochten de krassen zo diep zitten dat zelfs onze professionele polijstmachines geen oplossing meer bieden? Dan kunnen we het glas altijd nog vervangen.

Glas slijpen

Ook als u uw glas wilt laten slijpen neemt u contact op met de glasspecialisten van AS Glashandel. De twee meest gangbare vormen van glasslijpen zijn polyslijpen en facetslijpen. Wat dat inhoudt?

Polyslijpen
De rand van gesneden glas kan behoorlijk scherp zijn. Als u een glasplaat bijvoorbeeld wilt gebruiken als tafelblad, is het raadzaam om het te laten slijpen. Zo voorkomt u dat u of iemand anders zich aan het glas snijdt. Polygeslepen glas heeft 2 kleine, schuine randjes en 1 platte rand. Na het slijpen worden de randen gepolijst.

Facetslijpen
Facetslijpen is een methode om een glasplaat een mooie, decoratieve rand te geven. AS Glashandel slijpt facetranden zowel voor rechte glasplaten als voor glas in een bepaalde vorm, bijvoorbeeld een ovalen spiegel of een rond tafelblad. Een facetrand is een schuine, aflopende sierrand die in een bepaalde hoek wordt geslepen. Hoe dikker het glas, hoe breder we de rand kunnen maken.