Dé glasspecialist in uw regio

illustratie enkel glas

Enkel glas

In oudere panden komen we nog veel enkel glas tegen. Zorg voor extra isolatie met voorzetramen.

illustratie isolatieglas

Isolatieglas

Dubbelglas bestaat er in tal van diktes en kwaliteiten. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld HR++ glas.

illustratie veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Wilt u het inbrekers moeilijk maken? Laat draadglas, gelaagd glas of hardglas plaatsen. Wel zo veilig.

illustratie HR++ glas

HR++ glas

Wist u dat HR++ glas momenteel de meest populaire glassoort is? Door de hoge vraag dalen de prijzen, maar een belangrijker voordeel is de enorme daling in stookkosten door de hoge isolatiewaarde van het glas. Bespaar met HR++ isolatieglas op de energiekosten.

Meer weten over HR++ glas?
illustratie glas slijpen

Glas slijpen

Laat gemene randen slijpen zodat u zich niet aan het glas kunt snijden of kies voor een decoratieve sierrand.

Gespecialiseerde glaszetters uit Hoogvliet Rotterdam

Enkel glas laten vervangen door isolatieglas? Een etalageruit waar geen inbreker zich aan durft te wagen? Of een groot project waar een kraan aan te pas moet komen? Huur de door de wol geverfde glaszetters van AS Glashandel in.

Ook als u krassen wilt laten verwijderen of de randen van uw glasplaat wilt laten slijpen neemt u contact op met de glasspecialisten van AS Glashandel. Bent u al overtuigd? Vraag een gratis offerte aan en laat de klus snel klaren door onze ervaren glaszetters.

IK WIL EEN GRATIS OFFERTE

Waarom onze glaszetters?

  Het glas wordt nauwkeurig en netjes geplaatst door een glaszetter van                       AS Glashandel

   Voordat we de nieuwe glasplaten plaatsen, branden wij eerst het butyleen               (de kitlaag) weg

  Wij maken zoveel mogelijk gebruik van nieuwe glaslatten

  Wij zorgen voor een strakke afwerking

  Na het plaatsen ruimen wij alles weer keurig voor u op

  Wij voeren het oude glas direct af

Enkel glas

Enkel glas wordt ook wel floatglas genoemd. Alle glassoorten bestaan uit floatglas. Enkel glas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Welke glasdikte voor u geschikt is, hangt af van waar u het voor gaat gebruiken. Vanwege de beperkte isolatie wordt er steeds minder gebruikgemaakt van enkel glas. We komen het voornamelijk nog tegen in oude panden.

Ik wil enkel glas of voorzetramen laten plaatsen

Woont u in een ouder pand en is dubbelglas geen optie? Dan is het plaatsen van voorzetramen een prima alternatief. Deze veranderen het aanzicht van uw woning niet, maar verminderen geluidsoverlast van buiten en kunnen het warmteverlies met maar liefst 50% reduceren. Voorzetramen kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant worden geplaatst. Het is mogelijk de voorzetramen in de zomer weg te halen.

Isolatieglas

Isolatieglas is hetzelfde als dubbelglas. Dubbelglas bestaat uit twee ruiten die tegen elkaar aan gemonteerd zijn met een aluminium strip. De ruimte tussen de twee glasplaten is met lucht of gas gevuld. In de aluminium strip zitten korrels die vocht opnemen. Wanneer de korrels verzadigd zijn, kan de ruit lek raken. Dan is het tijd voor vervanging.

Ik wil isolatieglas laten plaatsen

Een voorbeeld van isolatieglas is het populaire HR++ glas. Bij deze glassoort is er op de binnenruit, aan de spouwkant, een heel dunne coating aangebracht in de vorm van een metaallaag. De spouwruimte is gevuld met gas dat beter isoleert dan lucht. De coating laat zonnestralen binnen, terwijl de huiswarmte wordt teruggekaatst.

Veiligheidsglas

De drie meest gebruikte soorten veiligheidsglas zijn draadglas, gelaagd glas en hardglas. De belangrijkste reden om voor veiligheidsglas te kiezen, is dat het inbraak vertragend werkt. We leggen even beknopt uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze drie soorten veiligheidsglas:

Draadglas

Draadglas is een glassoort waar metaaldraad in is verwerkt. Wanneer het glas breekt, blijven de scherven door de metaaldraad aan elkaar zitten. Draadglas werkt ook brandvertragend. Het glas zal weliswaar breken, maar omdat de scherven met elkaar verbonden blijven vormt het gebroken glas een soort hitteschild. De brandvertraging bedraagt minder dan 30 minuten. Er zijn 4 soorten draadglas verkrijgbaar:


  Spiegeldraad - Dit is glas waar u gewoon doorheen kunt kijken. De structuur           van het glas is glad.
  Gladdraad (N-Draad) - Dit glas heeft een licht gebobbelde structuur. U kunt           er niet doorheen kijken, maar het glas is wel helder en lichtdoorlatend.
  Engels draadglas - Eén zijde van dit glas is glad, de andere zijde heeft een                   gebobbelde structuur. Hierdoor lijkt het glas mat.
  Abstracto draadglas - Abstracto draadglas is gefigureerd glas.

Ik wil veiligheidsglas laten plaatsen

Gelaagd glas

Gelaagd glas is dubbelglas waartussen een laag folie is aangebracht. Deze folielaag zorgt ervoor dat het glas, wanneer het breekt, aan elkaar blijft zitten. Gelaagd glas wordt veel gebruikt bij winkeletalages, kantoorpanden en woningen. De belangrijkste reden om te kiezen voor gelaagd glas is dat het inbraak vertragend werkt. Op scholen wordt het ook ingezet ter voorkoming van menselijk letsel. Gelaagd glas is in verschillende diktes verkrijgbaar.


Hardglas 

Hardglas is enkel glas, dat gehard is onder een temperatuur van ongeveer       600 °C. Door dit proces is de ruit tot wel vijf keer sterker dan regulier glas. Wanneer het glas (toch) zou breken, valt het uit elkaar in zeer kleine scherfjes, wat de kans op verwonding aanmerkelijk verkleint. Hardglas wordt veel toegepast in zwembaden, sporthallen en trappenhuizen. Particulieren kiezen voor hardglas wanneer er bijvoorbeeld een glazen scheidingswand in de woonkamer moet worden geplaatst, maar ook bij glazen deuren en douchecabines. Daarnaast wordt hardglas veelvuldig ingezet voor gebruiksvoorwerpen zoals tafelbladen, koelkastplaatjes en planchetten.

Glas polijsten

Heeft uw ruit of glasplaat een kras opgelopen? Dan kunt u deze laten verwijderen door het glas te laten polijsten. De krassen in het glas verdwijnen dan als sneeuw voor de zon. De glasspecialisten van AS Glashandel bewerken uw glas net zolang tot er geen spoor van de kras meer zichtbaar is. Mochten de krassen zo diep zitten dat zelfs onze professionele polijstmachines geen oplossing meer bieden? Dan kunnen we het glas altijd nog vervangen.

Ik wil krassen laten verwijderen

Glas slijpen

Ook als u uw glas wilt laten slijpen neemt u contact op met de glasspecialisten van AS Glashandel. De twee meest gangbare vormen van glasslijpen zijn polyslijpen en facetslijpen. Wat dat inhoudt?

Polyslijpen

De rand van gesneden glas kan behoorlijk scherp zijn. Als u een glasplaat bijvoorbeeld wilt gebruiken als tafelblad, is het raadzaam om het te laten slijpen. Zo voorkomt u dat u of iemand anders zich aan het glas snijdt. Polygeslepen glas heeft twee kleine, schuine randjes en een platte rand. Na het slijpen worden de randen gepolijst.

Ik wil glas laten slijpen

Facetslijpen

Facetslijpen is een methode om een glasplaat een mooie, decoratieve rand te geven. AS Glashandel slijpt facetranden zowel voor rechte glasplaten als voor glas in een bepaalde vorm, bijvoorbeeld een ovalen spiegel of een rond tafelblad. Een facetrand is een schuine, aflopende sierrand die in een bepaalde hoek wordt geslepen. Hoe dikker het glas, hoe breder we de rand kunnen maken.

Wilt u glas laten zetten of meer weten over de verschillende mogelijkheden, van isolatieglas tot veiligheidsglas? Neem contact op met AS Glashandel in Hoogvliet Rotterdam voor meer informatie of vraag meteen een offerte aan.