Dé glasspecialist in uw regio - Glas slijpen

Glas slijpen

Ook als u uw glas wilt laten slijpen neemt u contact op met de glasspecialisten van AS Glashandel. De twee meest gangbare vormen van glasslijpen zijn polyslijpen en facetslijpen. Wat dat inhoudt?

Polyslijpen

De rand van gesneden glas kan behoorlijk scherp zijn. Als u een glasplaat bijvoorbeeld wilt gebruiken als tafelblad, is het raadzaam om het te laten slijpen. Zo voorkomt u dat u of iemand anders zich aan het glas snijdt. Polygeslepen glas heeft twee kleine, schuine randjes en een platte rand. Na het slijpen worden de randen gepolijst.

Ik wil glas laten slijpen

Facetslijpen

Facetslijpen is een methode om een glasplaat een mooie, decoratieve rand te geven. AS Glashandel slijpt facetranden zowel voor rechte glasplaten als voor glas in een bepaalde vorm, bijvoorbeeld een ovalen spiegel of een rond tafelblad. Een facetrand is een schuine, aflopende sierrand die in een bepaalde hoek wordt geslepen. Hoe dikker het glas, hoe breder we de rand kunnen maken.

Glas polijsten

Heeft uw ruit of glasplaat een kras opgelopen? Dan kunt u deze laten verwijderen door het glas te laten polijsten. De krassen in het glas verdwijnen dan als sneeuw voor de zon. De glasspecialisten van AS Glashandel bewerken uw glas net zolang tot er geen spoor van de kras meer zichtbaar is. Mochten de krassen zo diep zitten dat zelfs onze professionele polijstmachines geen oplossing meer bieden? Dan kunnen we het glas altijd nog vervangen.

Ik wil krassen laten verwijderen

Wilt u glas laten zetten of meer weten over de verschillende mogelijkheden, van isolatieglas tot veiligheidsglas? Neem contact op met AS Glashandel in Hoogvliet Rotterdam voor meer informatie of vraag meteen een offerte aan.