Dé glasspecialist in uw regio - Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

De drie meest gebruikte soorten veiligheidsglas zijn draadglas, gelaagd glas en hardglas. De belangrijkste reden om voor veiligheidsglas te kiezen, is dat het inbraak vertragend werkt. We leggen even beknopt uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze drie soorten veiligheidsglas:

Draadglas

Draadglas is een glassoort waar metaaldraad in is verwerkt. Wanneer het glas breekt, blijven de scherven door de metaaldraad aan elkaar zitten. Draadglas werkt ook brandvertragend. Het glas zal weliswaar breken, maar omdat de scherven met elkaar verbonden blijven vormt het gebroken glas een soort hitteschild. De brandvertraging bedraagt minder dan 30 minuten. Er zijn 4 soorten draadglas verkrijgbaar:


  Spiegeldraad - Dit is glas waar u gewoon doorheen kunt kijken. De structuur           van het glas is glad.
  Gladdraad (N-Draad) - Dit glas heeft een licht gebobbelde structuur. U kunt           er niet doorheen kijken, maar het glas is wel helder en lichtdoorlatend.
  Engels draadglas - Eén zijde van dit glas is glad, de andere zijde heeft een                   gebobbelde structuur. Hierdoor lijkt het glas mat.
  Abstracto draadglas - Abstracto draadglas is gefigureerd glas.

Ik wil veiligheidsglas laten plaatsen

Gelaagd glas

Gelaagd glas is dubbelglas waartussen een laag folie is aangebracht. Deze folielaag zorgt ervoor dat het glas, wanneer het breekt, aan elkaar blijft zitten. Gelaagd glas wordt veel gebruikt bij winkeletalages, kantoorpanden en woningen. De belangrijkste reden om te kiezen voor gelaagd glas is dat het inbraak vertragend werkt. Op scholen wordt het ook ingezet ter voorkoming van menselijk letsel. Gelaagd glas is in verschillende diktes verkrijgbaar.


Hardglas 

Hardglas is enkel glas, dat gehard is onder een temperatuur van ongeveer       600 °C. Door dit proces is de ruit tot wel vijf keer sterker dan regulier glas. Wanneer het glas (toch) zou breken, valt het uit elkaar in zeer kleine scherfjes, wat de kans op verwonding aanmerkelijk verkleint. Hardglas wordt veel toegepast in zwembaden, sporthallen en trappenhuizen. Particulieren kiezen voor hardglas wanneer er bijvoorbeeld een glazen scheidingswand in de woonkamer moet worden geplaatst, maar ook bij glazen deuren en douchecabines. Daarnaast wordt hardglas veelvuldig ingezet voor gebruiksvoorwerpen zoals tafelbladen, koelkastplaatjes en planchetten.

Wilt u glas laten zetten of meer weten over de verschillende mogelijkheden, van isolatieglas tot veiligheidsglas? Neem contact op met AS Glashandel in Hoogvliet Rotterdam voor meer informatie of vraag meteen een offerte aan.